Home » Hondvriendelijke dag uitjes » Daguitjes Frankrijk

Nouvelle-Aquitaine

Chateau de Biron, Biron
Chateau de Biron heeft een strategische positie op de grens van de Périgord en Agenais, dichtbij Monpazier. De geschiedenis is gekoppeld aan één familie - de Gontaut-Birons - die deze adelstand acht eeuwen lang heeft volgehouden (vanaf de 11e eeuw). In 1938 ging de markies van Biron failliet en werd hij verplicht zijn kasteel te verkopen.

Honden zijn aangelijnd toegestaan.


Chateau Castelnaud, Castelnaud-la-Chapelle
Tijdens de Honderdjarige oorlog, bevond het kasteel zich vaak in het Engelse kamp. Na een belegering onder bevel van koning Karel VII in 1442, veroveren de Fransen definitief het kasteel. Het conflict is afgesloten en het kasteel wordt terugbezorgd aan de familie Caumont, eigenaars sinds 1368.
Honden zijn aangelijnd toegestaan


Chateau Fenelon, Sainte-Mondane
"Het eerste kasteel werd gebouwd rond het jaar 1000, door een adellijke familie genaamd Fenelon.

In de twaalfde eeuw bekeerde Fenelons familie zich tot het katharisme; het fort zal zelfs een van de laatste toevluchtsoorden worden voor de ""perfecte"" vluchtende vervolgingen, voordat het in de tweede helft van de dertiende eeuw uiteenviel." 
LET OP!! alleen kleine honden toegelaten


Chateau de Beynac, Beynac-et-Cazenac
Welkom in het kasteel van Beynac, het meest authentieke versterkte kasteel van de Périgord! Het kasteel van Beynac staat op een duizelingwekkende klif met uitzicht op het dorp Beynac-et-Cazenac. Het is een stenen schildwacht die al meer dan 9 eeuwen over de Dordogne waakt. Honden zijn aangelijnd toegestaan.


Maison Forte de Reignac, Tursac
Dit buitengewone mysterieuze kasteel met echte folterruimte (alle toestellen aanwezig) is gebouwd op een helling met uitzicht op de vallei van de Vézère. Sinds de prehistorie 20.000 jaar geleden gebruikten jagers deze enorme rotsschuilplaatsen om zich te beschermen tegen de kou tot de middeleeuwen en de bouw van het kasteel Falaise.
Honden zijn aangelijnd toegestaan


Roque Saint-Christophe, Peyzac-le-Moustier
Deze echte kalkmuur, een kilometer lang en tachtig meter hoog, heeft ongeveer honderd schuilplaatsen. Deze natuurlijke holten werden bezet door de mens uit de Prehistorie en vervolgens aangepast in de middeleeuwen om een ​​grotwoningen en stad te worden tot het begin van de Renaissance.
Honden zijn aangelijnd toegestaan


Chateau de Commarque, Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil
Gebouwd in de 12e en 14e eeuw, is het waarschijnlijk het meest complexe geheel in de Périgord. Het was eigenlijk een "mede-heerschappij": de adellijke families woonden in de verschillende torens van dit versterkte dorp. Het is ook een merkwaardige gebouw met zijn complexe verdedigingswerken, zijn opeenvolgende grachten, zijn concentrische wallen en de donjon. Honden zijn aangelijnd toegestaan


Chateau de Jumilhac, Jumilhac-le-Grand
Het kasteel van Jumilhac stamt oorspronkelijk uit de middeleeuwen. Het kasteel werd gebouwd in de dertiende en veertiende eeuw, herbouwd in de Renaissance en geherstructureerd in de zeventiende en achttiende eeuw. Vooral de frontzijde en de kenmerkende spitse torens maken dit kasteel tot een juweel. Het is open voor publiek. Honden zijn aangelijnd van harte welkom.


Chateau de Commarque, Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil

Chateau de Jumilhac, Jumilhac-le-Grand